MapsTell: Coaching in gedragsstijlen


MapsTell heeft een unieke en innovatieve manier ontwikkeld om gedrag inzichtelijk te maken, namelijk aan de hand van een interactieve kaart. Er worden vier gedragsstijlen (DISC) en zestien types onderscheiden, die samen de Wereld van Verschil vormen. Hierdoor wordt gedrag visueel en op een interactieve manier inzichtelijk gemaakt.

Tijdens de training zet je letterlijk een stap op onze grote kaart en ga je aan de slag met jouw persoonlijke doelen. Door leuke voorbeelden en interactieve oefeningen krijg je inzicht in jouw perceptie en leer je bewuster te zijn van dingen die je vaak onbewust doet of belangrijk vindt.

Wij als gecertificeerde guides, brengen jou gedrag in kaart. Dit helpt jou om meer inzicht te krijgen in jouw gedragsstijl en die van de ander. Vanuit deze nieuwe inzichten gaan we actief en ervaringsgericht aan de slag. Dit helpt jou om bruggen te bouwen met anderen en te groeien in: samenwerking, communicatie, persoonlijk leiderschap …
Met behulp van MapsTell en op basis van de door jou ingevulde vragenlijst, maken we een Routebeschrijving van jouw gedrags- en communicatie eigenschappen. Bovendien verwerken wij deze gegevens in een schitterende landkaart: jouw PersonalMap. De namen van de steden, rivieren, bergen en zeeën in jouw kaart vertellen alles over jouw gedragsstijl. Daarnaast toont de kaart hoe anderen jouw gedrag ervaren en waar jouw valkuilen en uitdagingen liggen. Je leert jezelf daardoor (nog) beter kennen en je leert anderen daardoor echt begrijpen. Met PersonalMapping brengen wij jou dus letterlijk in kaart.

Wat levert het werken met MapsTell op voor jou?

  • brengt jouw gedragsstijl in kaart en stimuleert persoonlijke ontwikkeling;
  • helpt om anderen beter te begrijpen, verschillen te omarmen en overeenkomsten te vinden;
  • maakt gedrag op een visuele manier inzichtelijk en verklaarbaar;
  • focus op gedrag! Nooit op persoonlijkheid;
  • verbeterd teamperformance, samenwerking en communicatie met elkaar;
  • makkelijk leesbaar in tegenstelling tot dikke rapporten;
  • visuele weergave van het DISC-model.

Het doel van de training is om je meer inzicht te geven in de verschillende soorten gedragsstijlen, je eigen gedrag te herkennen en je sterke punten in te zetten om zo nog beter/effectiever te kunnen communiceren met andere mensen, ook met diegenen waar dat normaal gesproken misschien wat moeizamer mee gaat.

De vorming vangt aan vanaf een minimum van 8 deelnemers.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Learning Path
Organisatie

Ontdek ook