Zomerschool.Vlaanderen: Educatief aanbod over verschillende onderwerpen


Zomerschool.Vlaanderen is dé digitale zomerschool voor heel Vlaanderen. Per graad bieden wij een educatief aanbod aan over verschillende onderwerpen zoals taal, wiskunde en wereldoriëntatie.

Het project wordt ondersteund door Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle, en de VRT. Met Zomerschool Vlaanderen willen de initiatiefnemers, de openbare omroep en de kabinetten Weyts en Dalle extra ondersteunend educatief aanbod brengen naar een leeftijdsgroep die door de coronacrisis op onderwijsvlak erg getroffen is.

Deze virtuele zomerschool zal hierbij niet pogen de gemiste lessen te vervangen, maar zet er vooral op in om leerlingen op een leuke manier zo goed mogelijk voor te bereiden op het volgende schooljaar.

De lessen van Zomerschool Vlaanderen worden ook permanent en gratis toegankelijk gesteld voor kinderen, ouders en scholen.

Al het materiaal wordt ook ter beschikking gesteld op platformen voor leerkrachten zoals KlasCement en Het Archief voor Onderwijs, zodat het later gebruikt kan worden in de klas.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook