Mijn keuken


In Mijn keuken bekijken de leerlingen hun eigen voedselvoetafdruk en controleren ze de hygiëne in de eigen keuken. Ze leren keukenafval juist sorteren, welke weg het daarna aflegt en over de ladder van Lansink.

Men maakt kennis met de technieken composteren, conserveren en fermenteren door een aantal keer het technisch proces te doorlopen. Zo ontwikkelen de leerlingen bijvoorbeeld hun eigen yoghurt.

Daarenboven ontwerpen ze hun eigen keuken en bepalen ze meteen waar er energievoorzieningen moeten komen in hun ontwerp.

In dit project maken de leerlingen kennis met de beroepen kaasmaker, containerparkwachteren keukenontwerper.

Richttijd: 14 lesuren

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Explobots
Organisatie

Ontdek ook