No Cap: Online training over polarisatie en identiteit in een diverse samenleving.


Hoe ga je om met polarisatie en radicalisering, identiteitsvorming in een diverse samenleving, de verspreiding van fake news en complottheorieën? Drie modules om op eigen tempo te ontdekken.
No Cap, ofwel “ik spreek de waarheid”. Maar hoe kun je leerlingen kritisch leren omgaan met informatie? Wat moet je weten over polarisatie en identiteit in een diverse samenleving? No Cap reikt je handvaten aan bij de preventie van radicalisering.

  • Video’s om op eigen tempo te ontdekken
  • Inspirerende klaspraktijken
  • Live sessies met experts
  • Kant-en-klaar lesmateriaal

Thema’s

Polarisatie
Elke leraar komt in aanraking met polarisatie. In elke klas ontstaat wel eens discussie over een actueel thema of over een incident op de speelplaats. Leraren gaan die moeilijke gesprekken vaak uit de weg. Met het risico dat de situatie escaleert. Wat doe jij?

Identiteit in een diverse samenleving
Iedere leerling is een optelsom van verschillende identiteiten. Dat zorgt voor heel wat diversiteit in een klas. Hoe ga je daar als leraar mee om?

Manipulatie vs. waarheid
Hoe leer je leerlingen kritisch omgaan met de veelheid aan informatie (online), zonder dat ze zich laten verleiden of misleiden?

 

Een project van Cirra, Mediawijs, KU Leuven, Klasse en het Departement Onderwijs en Vorming. Meer info over No Cap vind je op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/no-cap.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook