Insecten en STEM


Op deze website worden er verschillende activiteiten aangeboden. Met deze activiteiten willen we leerlingen (laatste graad lager onderwijs en eerste graad secundair onderwijs) laten kennismaken met een niet-alledaags thema. 

Kinderen zijn veelal de voeling met de oorsprong van onze voeding verloren. Voedsel komt uit de winkel en er lijkt in de meeste gevallen wel altijd genoeg te zijn. Welke impact heeft dat op onze aarde? Is er wel genoeg voor iedereen als we onze levensstijl aanhouden?  

De uiteindelijke doelstelling is om deze activiteiten ter beschikking te stellen binnen extra-curriculaire en curriculaire contexten om zo kinderen het begrip ‘duurzaamheid’ (hoe breng je dit bij kinderen aan zonder te vervallen in knutselen met PET). Insecten als voedsel van de toekomst zijn hier een specifiek voorbeeld van. Deze activiteiten werden uitgetest in West-Vlaamse scholen (Spanjeschool en BS Ring uit Roeselare en ’t Saam Campus Cardeyn uit Diksmuide) en werden op de werkvloer verder geoptimaliseerd in de periode 2018-2021.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook