Mijn mBot: Digitaal leerwerkschrift


Met de mBot, een zeer betaalbare educatieve robot, leren jongeren op een proefondervindelijke manier sturingen uitvoeren en zelf de functies van sensoren en actuatoren ontdekken conform de leerplannen STEM, Techniek en ICT.

De projecten van de nieuwe methode 'Sturen en programmeren met de mBot' stimuleren het computationeel denken en zijn opgebouwd vanuit het technisch proces, met aandacht voor alle technische mogelijkheden van de robot. Ook worden heel wat raakvlakken met de ervaringsgebieden energie, constructie en transport geïntegreerd.

Als leerkracht beschikt u meteen over een tool voor interactieve en uitdagende aanpak voorzien van een bordboek (incl. blanco en ingevuld werkschrift), extra oefeningen, oefenbestanden, toetsen en de handleiding.

Het educatief pakket bevat ook een volledig digitaal leerwerkschrift. Hiermee kunnen de leerlingen offline met de computer aan de slag: teksten invullen en schema's maken. Het gebruik ervan bevordert tevens het computationeel denken en handelen. Het digitaal werkschrift is een alternatief voor de fysieke afdruk en is tevens een uitgelezen hulpmiddel voor online lessen, afstandsonderwijs en inhaallessen.

Voor meer informatie over de volledig digitale methode verwijzen we u graag naar onze site: https://mijnmbot.weebly.com/

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Werkgroep MijnmBot
Organisatie

Ontdek ook