La Fabbrica srl SB

La Fabbrica srl SB

Vandaag de dag is financiële kennis een onmisbare hefboom die de toekomstige generaties helpt een persoonlijke en professionele toekomst op te bouwen.
Daarom bieden we gratis het digitaal platform Budget Responsible aan.

Budget Responsible is:
- een internationaal project rond financiële educatie gericht op jongeren.
- een nieuw, origineel, innovatief en gratis initiatief waarmee jongeren kunnen leren hoe ze hun geld verantwoord kunnen beheren.
Het educatief parcours bevat boordevol activiteiten dat speciaal ontwikkeld is voor jongeren. Dankzij de tools op het interactieve platform kan dit parcours zowel in de klas als thuis aan bod komen. De virtuele en speelse context biedt jongeren ‘economische uitdagingen’ als voorbereiding op een autonome financiële toekomst.

De kern van het project bestaat uit 3 modules:
In Module 1 komen de basisconcepten rond budgetbeheer (persoonlijk, huishoudelijk), het spaargeld en het begrip ‘overblijvende leefgeld’ aan bod.
In Module 2 wordt uitgelegd wat het sociale en economische belang van sparen en lenen is, hoe een lening met spaargeld kan worden aangevraagd, welke soorten leningen er bestaan, hoe je een lening aanvraagt en wat de taak is van de financiële tussenpersonen.
In Module 3 wordt de rol en de verantwoordelijkheid van de bank uitgelegd en er wordt dieper ingegaan op de evolutie van de bank van de oudheid tot nu.
Er is ook een module enkel gericht voor leerkrachten met handleidingen en boordevol tips om hun lessen voor te bereiden en/of te verdiepen.
Budget Responsible biedt jongeren de gelegenheid om na te denken over hun budget en hun spaargewoonten in het dagelijkse leven. Daarnaast stimuleert Budget Responsible hen ook om na te denken over de manier waarop ze hun huidige en toekomstige projecten op een verantwoorde manier kunnen realiseren.

Leermiddelen (0)

Er werden geen leermiddelen gevonden om weer te geven.