ASP-net Vlaanderen / Unesco Scholen

ASP-net Vlaanderen / Unesco Scholen

Het ‘UNESCO Associated Schools Network’ (ASPnet) is het grootste mondiale scholennetwerk, met meer dan 11.500 basisscholen, secundaire scholen en lerarenopleidingen in meer dan 180 landen. Al deze 'Unesco-scholen' werken samen aan kwaliteitsvol onderwijs voor het realiseren van internationale verbondenheid, vrede, interculturele dialoog en duurzame ontwikkeling. Hierbij maken ze van 'Wereldburgerschapseducatie' en 'Educatie voor Duurzame Ontwikkeling' speerpunten van hun schoolbeleid, en omarmen ze (culturele) diversiteit.

De scholen die lid zijn van het ASPnet zijn dus Unesco-scholen. Zij onderschrijven allen de missie van Unesco en werken aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals: SDG’s).

Een Unesco-school: 

* benadrukt de vier pijlers van educatie zoals door Unesco gedefinieerd: leren om te weten, leren om te doen, leren om te zijn en leren om samen te leven.
* onderwijst over mensenrechten, gendergelijkheid, respect voor diversiteit, rechtvaardigheid en democratie, internationale solidariteit, een cultuur van vrede, en breng dat schoolbreed en participatief in praktijk.
* durft experimenteren en innoveren, is nieuwsgierig en creatief, inspireert en laat zich inspireren.
* maakt van 'Wereldburgerschapseducatie' en 'Educatie voor Duurzame Ontwikkeling' speerpunten van het schoolbeleid, en omarmt (culturele) diversiteit

Leermiddelen (0)

Er werden geen leermiddelen gevonden om weer te geven.