De Europese Code Week staat voor de deur. Doe jij mee?

Coderen en programmeren hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn heel eenvoudige opdrachten waarvoor je zelfs geen computer nodig hebt. Dat heet unplugged programmeren. Wil je gaan programmeren met Scratch, Python, Micro:bit of Raspberry Pi? Op KlasCement vind je zeker een topidee.

Code Week 10-25 oktober 2020

Leren programmeren helpt je de snel veranderende wereld om ons heen te begrijpen, je begrip van de werking van technologie te vergroten, net als vaardigheden en mogelijkheden te ontwikkelen om nieuwe ideeën te ontdekken en te innoveren. Alle informatie vind je op de website van Europe Code Week en in de toolkit.

Zo werkt een computer. Coding in je klaslokaal: webinar

Op 22 oktober (15.30 uur - 17.00 uur) organiseert het Departement Onderwijs en Vorming in samenwerking met European Schoolnet de webinar 'Zo werkt een computer. Coding in je klaslokaal'. Deze webinar is geschikt voor leraren, directie en ICT-coördinatoren zoals jij, uit het basisonderwijs en 1e graad secundair onderwijs. Inschrijven is verplicht en doe je via deze link.

Coding@Home

'Coding@Home' zijn korte video's met doe-het-zelf-materiaal, puzzels, boeiende spelletjes en programmeeruitdagingen voor thuis en op school. Je hebt geen voorkennis van coderen en geen elektronische apparaten nodig om de activiteiten uit te voeren. De activiteiten stimuleren het computationeel denken en boosten de vaardigheden van leerlingen, ouders en leerkrachten thuis of op school. 

Minecraft Education Edition in MS KIS

Heeft jouw school een nieuw MS KIS A3 contract sinds 1 oktober? Dan maak je gratis gebruik van de populaire game Minecraft. Minecraft Education Edition is bedoeld voor gebruik in de klas als hulpmiddel voor het leren van verschillende vakken, van geschiedenis, wiskunde tot natuurkunde met bijzondere aandacht voor computationeel denken.

MOOC Digital competent teachers for creative digital students 

Op 19 oktober start deze online cursus. Je zal In deze MOOC leren over en vertrouwd geraken met digitale technologie voor het lesgeven. Kennis die je kan gebruiken in je offline en online klas. 

Vind je deze nieuwsbrief al interessant? Stuur hem dan zeker door naar ICT-collega's die je kent. Zij zijn misschien nog niet geabonneerd. Of vermeld de nieuwsbrief op de bijeenkomst van ICT-co's in je buurt!

Dit wil je ook niet missen:

Eenvoudige programmeertips voor lager onderwijs: 

Leren coderen in het secundair onderwijs? Tips voor leuke lesactiviteiten:

Deel