GoodFood@School: Actiefiche duurzame catering


Wat kinderen en jongeren op school eten heeft invloed op hun gezondheid, welzijn, leerprestaties én op de planeet. Zou je het voedingsaanbod op jouw school graag (nog) gezonder en duurzamer zien? Deze actiefiche toont je hoe je met concrete aanpassingen op korte termijn een wereld van verschil kan maken! 

Ga bijvoorbeeld voor seizoensgroenten- en fruit in de salad bar of als tienuurtje, roep voedselverspilling een halt toe, kies voor eerlijke producten (bv. fairtrade koffie in de leraarskamer) en geef de leerlingen een duwtje in de juiste richting door de meest gezonde en duurzame opties slim te plaatsen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook