Stadswandeling over milieu en gezondheid: Leidraad


Inhoud

De aarde en onze gezondheid staan onder druk. Voorbeelden zijn er genoeg: de aarde warmt op, de biodiversiteit gaat pijlsnel achteruit, fijn stof doet naar adem snakken en meer en meer mensen hebben last van allergie en astma …  Vervuilende stoffen komen van overal aanwaaien en worden niet tegengehouden door landsgrenzen. Niet enkel de industrie, de landbouw en de overheid zijn verantwoordelijk voor de milieuvervuiling. Iedereen heeft, door de keuzes die hij dagelijks maakt, een belangrijke invloed op de kwaliteit van de leefomgeving. Zorg dragen voor de aarde is zorgen voor de gezondheid van iedereen, nu en in de toekomst, hier en elders.

In deze leidraad gaan we dieper in op de algemene aanpak van een stadswandeling over milieu en gezondheid en leer je heel wat methodische, inhoudelijke en praktische tips en tricks om zelf een dergelijke activiteit in de eigen omgeving te organiseren.

Wat komt aan bod?

  • Verband tussen milieu en gezondheid. 
  • Via verschillende korte oefeningen maak je kennis met thema’s zoals verkeer, voeding, groen, gsm, draagkracht van de aarde … en ontdek je de impact van onze levensstijl en consumptiegewoontes op het milieu en onze gezondheid. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook