Verslavingspreventie: Leerlijn


Wist je dat … choqueren met angstaanjagende beelden niet werkt? Dat getuigenissen een ver-van-mijn-bedshow zijn? Dat enkel werken op kennis onvoldoende is? 

In de leerlijn Verslavingspreventie in het onderwijs vind je per leeftijdsgroep informatie terug over welke verslavende middelen je best bespreekt tijdens preventieve lessen, projectdagen, enzovoort. Je vindt er ook do’s-and-don’ts terug die onthullen welke aanpak het best werkt, en welke niet. De leerlijn legt ook de link met de eindtermen, en geeft inspiratie voor hoe je die kunt bereiken.

Maar onthoud: één keer lesgeven heeft weinig effect. Leerlingen komen het best meerdere keren tijdens hun schoolloopbaan met deze gezondheidsthema’s in contact. Met behulp van de leerlijn kan je met het hele schoolteam afstemmen welke leerinhouden in welk leerjaar en in welk vak aan bod komen. Handig, toch?

Gezondheid is een heel breed thema. Er bestaan ook leerlijnen voor andere thema’s zoals voeding, beweging … Neem hier een kijkje.

Gebruik
De leerlijn verslavingspreventie kan je gebruiken in kader van het tabakspreventieproject Bullshit Free Generation. Het project roept op om het thema roken en vapen te integreren in de les. En dat in verschillende vakken.

Op de website bullshitfree vind je kant-en-klare lesmaterialen voor in diverse lessen.  

Ben je graag als eerste op de hoogte van nieuwigheden, lesideeën, belangrijke weetjes,..? Word lid van de Facebookgroep Gezonde School

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook