Ruimterapport: Poster en uitleg


Naar aanleiding van een congres georganiseerd door VLA (Vereniging Leraars Aardrijkskunde) met als thema Schaarse ruimte werd een poster van het RURA gemaakt.

Deze poster is allesbehalve een volledige samenvatting van het ruimterapport. Het is een selectie van enkele interessante resultaten. Het geeft een eerste indruk weer van enkele markante cijfers van de ruimtelijke staat van Vlaanderen. De voorkant geeft visuele beelden zoals kaarten en infographics weer. De achterkant is tekstzijde en geeft meer uitleg over de getoonde fenomenen. Het is te lezen als een brochure die de leerkrachten en leerlingen moet aanzetten na te denken over de ruimtelijke staat van Vlaanderen.

Zowel het landgebruik als het ruimtebeslag en de verharding in Vlaanderen worden schematisch geduid. De typologieën verstedelijkt, randstedelijk en landelijk alsook kernen, linten en verspreide bebouwing worden weergegeven op kaart en in de tekst. Enkele markante cijfers uit het hoofdstuk mobiliteit, voorzieningen, economie en wonen zijn op de poster terug te vinden. In de tekst op de achterzijde zijn nog enkele leuke wist-je-datjes opgenomen om de leerlingen en leerkrachten te prikkelen om meer na te denken over hoe de ruimtelijke inrichtingen in Vlaanderen kunnen bijdragen om ons voor te bereiden op de uitdagingen in de toekomst.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Departement Omgeving
Organisatie

Ontdek ook