Gezond leven: Geluk in de klas


Bouw jij mee aan het mentaal welbevinden van jouw leerlingen?

Wat is Geluk in de klas?

De gezondheid van onze leerlingen, dat is bijzonder belangrijk, toch? Ook mentale gezondheid verdient meer dan ooit onze aandacht. Daarom lanceert Gezond leven Geluk in de klas, een online platform voor leerkrachten uit het lager en secundair onderwijs. Je vindt er niet enkel tips en tools terug om te bouwen aan het geluk in jouw klas, maar je kan ook aan de slag met verschillende werkvormen en lespakketten.

Bouw aan het geluk van jouw klas

Geluk zit in de kleine dingen

Bij Gezond Leven geloven we dat geluk in de kleine dingen zit, zoals in dat ene schouderklopje na de les of het luisterend oor dat je biedt bij een moeilijk moment. Laten we dus allemaal samen meer inzetten op het geluk in onze klassen. Want dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Ontdek hier hoe jullie elke dag een klein geluksgebaar maken.

Werken aan geluk, dat doe je samen 

Zit je zelf met een vraag of ben je benieuwd naar de vragen en antwoorden van andere leerkrachten? Dan kan je hier terecht. Je vindt er bovendien meer informatie terug over verschillende hulporganisaties en partners. Bouwen aan het geluk in je klas, dat doe je namelijk nooit alleen. Zoek daarom steun bij collega’s en ontdek hoe jullie samen bouwen aan het mentaal welbevinden op school. 

Deze tips helpen jullie alvast op weg: 

Surf naar www.gezondleven.be/gelukindeklas en bouw aan jouw #gelukindeklas

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook