JRS Belgium

JRS Belgium

Jesuit Refugee Service (JRS) is een katholieke NGO. Haar missie bestaat in het begeleiden, dienen en verdedigen van de rechten van vluchtelingen en van mensen die met dwang verplaatst zijn.

Wij werken aan een wereld waarin mensenrechten, gastvrijheid, integratie en verzoening hun plaats hebben in een bredere visie van een inclusieve en gastvrije samenleving.  
JRS België streeft ernaar om mensen in detentiecentra voor migranten perspectief en hoop in hun leven te geven, zodat ze kunnen genezen, hun identiteit en waardigheid kunnen herwinnen en hun eigen toekomst kunnen bepalen. De inzichten en informatie die we bij ons veldwerk verzamelen zetten we in in ons educatieve programma Change.  

Wij zijn van mening dat onderwijs cruciaal is voor het bevorderen van inclusieve en gastvrije samenlevingen. Daarom moedigen we jongeren aan om kritisch na te denken over de positieve bijdrage van gedwongen migranten en vluchtelingen aan de samenleving door een uitgebreide online cursus gebaseerd op feiten en verhalen te combineren met ontmoetingen in de klas met mensen die migratie hebben meegemaakt. Zo brengen we onze expertise vanop het terrein tot in de klas!

Leermiddelen (0)

Er werden geen leermiddelen gevonden om weer te geven.