Bibliotheken Zonder Grenzen

Bibliotheken Zonder Grenzen

Sinds 2007 werkt Bibliotheken Zonder Grenzen aan kennis- en informatieoverdracht. Bibliotheken zijn uitstekende plekken voor persoonlijke groei en collectieve ontwikkeling. Maar al te vaak zijn ze afwezig op plaatsen waar ze de meeste impact kunnen hebben.

Omdat het gebrek aan toegang tot informatie een belangrijke oorzaak is van ongelijkheid in de wereld van vandaag, werken we in 23 talen, in 50 landen over de hele wereld, en hebben we meer dan 28.000 bronnen van kennis en informatie samengesteld. Deze stellen ons in staat enkele van de belangrijkste kwesties van onze wereld van vandaag aan te pakken: onderwijs, gezondheid, werkgelegenheid, burgerschap, milieu en duurzaamheid, invaliditeit en technologie.

Ons werk staat halverwege tussen een humanitaire NGO die ingrijpt in de moeilijkste situaties en een sociale onderneming die lokale en nationale overheden helpt om kennis te verspreiden waar die het meest nodig is. De diversiteit van ons handelen is onze kracht. Elke dag streven we ernaar om iedereen de capaciteit te geven om vrij en autonoom te zijn en beslissingen te nemen die helpen hun ambities te realiseren.

In Vlaanderen en Brussel geven wij workshops en ondersteunen wij leerkrachten met het project Cyber Helden en binnenkort ook Khan Academy,

Leermiddelen (0)

Er werden geen leermiddelen gevonden om weer te geven.