Museum Kunst & Geschiedenis - K&G

Museum Kunst & Geschiedenis - K&G

Maak een wereldreis door de geschiedenis: wandel van prehistorische vuistbijlen naar Egyptische mummies, snuister tussen betoverend glas en zet een stap achteruit om de indrukwekkende Brusselse wandtapijten te bekijken. Ga de oosterse toer op tussen de Aziatische boeddha’s en steek de Atlantische Oceaan over om Kuifjes 'beeldje met het gebroken oor’ te bewonderen. En dan is er nog de mooie collectie van Belgische art nouveau… Je komt ogen te kort!

Tijdens een rondleiding gaat de gids in dialoog met de groep: kijken, samen nadenken en doen staan centraal. Het Oude Egypte en de Klassieke Oudheid, maar ook de vroege middeleeuwen tot art nouveau behoren tot de mogelijkheden, evenals de niet-Europese culturen (Noord- en precolumbiaans Amerika, het Verre Oosten, de islamitische wereld). Er zijn rondleidingen die focussen op één collectie en er zijn  themarondleidingen die verschillende verzamelingen doorkruisen, zonder de jaarlijks wisselende tentoonstellingen te vergeten!

Een workshop combineert een inspirerend bezoek aan de museumzalen met een creatief moment in het atelier: materialen voelen en uitproberen, artistiek experimenteren, uitvinden en maken.

Ook een bezoek zonder gids behoort tot de mogelijkheden. Ontdek onze online lesfiches en lesmappen.

 

Leermiddelen (0)

Er werden geen leermiddelen gevonden om weer te geven.