De helden van de bouw: Teamspel over de verschillende stappen van het bouwproces.


Na het spelen van De helden van de bouw kijk je nooit nog op dezelfde manier naar een bouwwerf. Dit spel laat leerlingen ontdekken welke wereld er achter elke kraan schuilgaat.

De bouw is een fascinerende sector die onze omgeving bepaalt. Waar plaatsen we gebouwen, hoe we richten we ze in, hun verscheidenheid ... Bouwwerken hebben een enorme impact op ons landschap. 

De spelers ontdekken de vele activiteiten en beroepen die nodig zijn om een bouwwerk te realiseren. En de leerlingen zien spelenderwijs in hoe belangrijk samenwerking is om met een groep tot een resultaat te komen. 

DOELSTELLINGEN

De spelers:

  • krijgen zicht op de verschillende stappen van het bouwproces: het ontwerp, de ruwbouw, technische installaties en afwerking;
  • leren de verschillende beroepen in de bouw kennen;
  • krijgen inzicht in ruimtelijke ordening;
  • ontdekken het belang van samenwerking en duurzaamheid. Via samenwerking leren ze tot een gemeenschappelijk idee te komen dat ze nadien beargumenteren. 

SPELOMSCHRIJVING

De directeur van een groot bouwbedrijf heeft een contract om de stad te vernieuwen en een appartementsgebouw, kantoorgebouw, stadion, school ... te bouwen. 

De spelers zijn verantwoordelijk voor één van deze bouwwerken. Eerst en vooral denken ze na over de stappen van het bouwproces, nadien over de ruimtelijke planning om uiteindelijk over te gaan tot de realisatie van de gebouwen.

Belangrijk is dat alle gebouwen tijdig klaar zijn. Lukt het de spelers om de bouwwerken te voltooien tegen de vooropgestelde deadline en kunnen ze met alle onvoorziene gebeurtenissen omgaan? 

Oplossingen zoeken en samenwerken zijn cruciaal om het doel te bereiken.

KiddyBuild - De helden van de bouw is ontwikkeld door De Aanstokerij vzw, in opdracht van BESIX Foundation.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
De Aanstokerij
Organisatie