Voedingshygiëne in de praktijk


In deze workshop bieden we een praktische beeld van de hygiënewetgeving rond voedingsmiddelen aan. Leerlingen gaan zelf aan de slag in de keuken en gaan op zoek naar mogelijke bronnen van besmetting. Op verschillende kritische punten in het verwerkingsproces nemen ze stalen voor microbiologisch onderzoek en gaan ze na in welke mate er besmetting optrad. En vooral: hoe kunnen ze deze vormen van besmetting vermijden?

Hygiënisch werken is van erg groot belang bij het produceren, bereiden en bewaren van voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen kunnen besmet raken met micro-organismen, wat aanleiding kan geven tot voedselbederf, voedselinfectie of zelfs voedselvergiftiging. Er worden daarom steeds hogere eisen gesteld aan medewerkers die in een bedrijf/organisatie omgaan met voeding.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht, Administratief personeel