Duurzaam ICT-beleid met effect op de klasvloer (so/vo): Meerdaagse vorming


Veel scholen zijn volop bezig met het investeren in ICT. ICT-integratie heeft echter enkel effect wanneer jouw school inzet op een doordacht, doelgericht en duurzaam ICT-beleid met dito actieplan. Maar hoe begin je daar nu aan en waar moet je allemaal rekening mee houden? Hoe zorg je ervoor dat je het team meehebt?
Aan de hand van kaders en praktijkvoorbeelden ontwerp je een ICT-beleid op maat van jouw school. Door het hieruit afgeleide actieplan creëer je samen met jouw collega’s een optimale leeromgeving voor jouw leerlingen. Dankzij die duurzame ICT-integratie heeft de Digisprong een positief effect tot op de klasvloer.

Programma
Aan de hand van het 'Vier in balans'-model maak je kennis met belangrijke thema’s bij het uitwerken van een ICT-beleid en -actieplan, namelijk visie, deskundigheid, inhoud en toepassingen en infrastructuur. Dit kader vormt de basis om de actuele beginsituatie van jouw school in kaart te brengen en de gewenste situatie te onderzoeken.
Je exploreert per thema de toekomstige schoolpraktijk aan de hand van toepassingsgerichte theoretische kaders, evaluatiecriteria en randvoorwaarden. De aangereikte praktijkervaringen kunnen je inspireren.
Op basis van alle input werk je stapsgewijs een ICT-beleid uit, rekening houdend met het brede schoolbeleid, andere opportuniteiten voor de school, valkuilen en uitdagingen. Op basis van het ICT-beleid bepaal je concrete acties op korte en lange termijn. Je denkt kritisch na over de doelgerichtheid, doordachtheid en duurzaamheid van jouw uitwerking en uitvoering aan de hand van feedback van de lesgevers en deelnemers.
Op het einde van dit traject beschik je over een doordacht beleids- en actieplan. Dit plan vormt geen eindpunt, maar is de tool om actief te blijven inzetten op een duurzaam ICT-beleid.


CNO UAntwerpen: Duurzaam ICT-beleid met effect tot op de klasvloer (s.o./v.o.)

Plaats en data

  • , ,
  • tot
  • Boogkeers, Universiteit Antwerpen
    België

  • tot
  • Online

  • tot
  • ZAVO Campus Hoogstraat
    België
Kies passende professionalisering: lees de kijkwijzer.

Kosten

528 euro, cursusmateriaal en lunches (bij een volledige lesdag) inbegrepen.

Ontdek ook

Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.