Plantaardig eten: Workshop


Leerlingen krijgen inzicht in wat ons lichaam nodig heeft om gezond te zijn, en maken vanuit dit perspectief kennis met bekende en minder bekende plantaardige eiwitbronnen. Ze proeven, testen en ontdekken hoe ze zelf met deze producten aan de slag kunnen gaan.

Lagere school
PlantAardig eten, dat is gelukkig meer dan elke dag wortelen en sla. Laat je verrassen door al het lekkers dat groeit en bloeit op ons land – ja, zelfs in onze zee!

Tijdens deze workshop worden de leerlingen omgetoverd van boer tot chef, en volgen we ons voedsel van veld tot bord. Zo ontdekken we samen dat kiezen voor plantAardig ook betekent dat we kiezen voor voeding die goed is voor onszelf én voor onze planeet.

Zin om met jouw klas in dit plantAardige avontuur te stappen? Leg dan je koksmuts klaar, boek deze workshop en bereid je voor op een boeiende ontdekkingstocht door de wondere wereld van de plantAardige voeding.

Middelbare school
‘Wat eten we vandaag?’ is een vaak gestelde vraag. Toch zijn we vaak niet zo bewust bezig met onze voeding. Want wat heeft ons lichaam eigenlijk nodig om gezond te zijn? Hoe kunnen planten iets betekenen voor ons en onze planeet?
En wat zullen we eten over 50 jaar?

Boek deze workshop en ga samen met ons op zoek naar het antwoord op al deze vragen.
Tijdens deze interactieve workshop nemen we onze voeding onder de loep en maken jouw leerlingen kennis met bekende en minder bekende plantAardige eiwitbronnen.
Ze proeven, experimenteren en ervaren hoe ze zelf met deze producten aan de slag kunnen gaan in een tiener-approved driegangen menu. Want wie zegt dat fastfood niet gezond kan zijn?

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook