Geopunt, een schat aan data: Cursus


Voor de eerste graad zijn 16 sleutelcompetenties decretaal vastgelegd. Binnen de competenties met betrekking tot ruimtelijk bewustzijn vinden we volgende eindterm terug: ‘De leerlingen hanteren GIS-viewers om thematische lagen van een plaats en hun onderlinge relaties te onderzoeken’. Verschillende nieuwe leerplannen vermelden dan ook een aantal keer het gebruik van GIS-viewers voor onderzoek en analyse (zowel bij de procedurele als conceptuele doelen). Het is dus de bedoeling dat leerlingen daarmee actief aan de slag gaan.

Geopunt heeft een handige GIS-viewer, gemaakt voor niet-GIS-experten.

De Vlaamse portaalsite www.geopunt.be biedt sinds eind november 2013 gebundelde geo-info aan. Geopunt is sindsdien dé plaats geworden om allerlei info te consulteren. Denk hierbij aan het Grootschalig Referentiebestand (GRB), overstromingskaarten, voorkooprechten, historische kaarten… maar even goed aan sportaccomodaties, bibliotheken, scholen, logies…

Geopunt is de centrale plaats om geo-info en geo-gerelateerde info terug te vinden.

Programma
Tijdens een drie uur durende interactieve sessie op de pc krijgen de deelnemers de kans om Geopunt en alle mogelijkheden op eigen tempo te ontdekken. Op het einde worden zelfs voor diegenen die Geopunt al kennen enkele tips & tricks meegegeven die het werken met Geopunt vereenvoudigen!

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?