Mythen en stereotypen over de joden (workshop)


Deze activiteit biedt jongeren de mogelijkheid om verschillende mythen en stereotypen over de Joden te analyseren, ook complot- en samenzweringstheorieën. Het doel is te begrijpen waarom deze mythen bestaan, om ze te deconstrueren, zodat de jongeren ze proactief kunnen weerleggen wanneer ze zich voordoen. Jongeren leren over de verschillen tussen mythen en feiten. Het gaat er om hun veerkracht tegen radicale ideologieën te vergroten en hun kritisch denken te ontwikkelen. Om hen bewust te maken van de omvang van vooroordelen en stereotypen, laat de begeleider de deelnemers regelmatig reageren op basis van hun eigen ervaringen.

Kan je niet naar het museum komen? Dan komt het museum naar je toe! Ons educatief aanbod wordt mobiel. Onze animatoren zijn opgeleid om activiteiten uit te voeren zowel in het museum als op een andere locatie en volledig in overeenstemming met de geldende gezondheidsvoorschriften.

Wil je ons liever betrekken bij een digitaal project of contact hebben via videochat? Contacteer ons via edu@mjb-jmb.org en we zoeken een oplossing.

Onze workshops kunnen in het Nederlands, Frans, Engels of Duits gegeven worden.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?