Gezond gebeten voor Kiddies: Praktische informatie over gezonde voeding en gezonde eetgewoontes voor kleuters


Hoe vroeger kinderen gezonde eetgewoonten aanleren, hoe groter de kans dat ze die een leven lang meenemen. Dat is soms een uitdaging voor zorgfiguren. Kleuters hebben een eigen willetje en kiezen meestal niet vanzelf voor een gezond eetpatroon. Handvatten bieden om kinderen tussen drie en zes jaar vlot en ontspannen gezond te leren eten, dat is de opzet van deze brochure.

Het boekje Gezond gebeten voor Kiddies biedt praktische informatie over gezonde voeding en gezonde eetgewoontes voor kleuters. De inhoud is gericht op ouders, grootouders en opvoeders en sluit aan bij de algemene voedingsaanbevelingen. In het boekje vind je handige weetjes en kindvriendelijke recepten.

Kinderen brengen veel tijd door op school. Als het om gezonde voeding gaat, speelt ook de kleuterjuf of -meester een belangrijke rol. Zij kunnen in de klas ook zelf aan de slag met Gezond gebeten voor Kiddies. De speelse eetvriendjes in het boekje maken het makkelijker om de kinderen te betrekken in de wereld van lekker en gezond eten, bijvoorbeeld door een lesje te geven waarin de figuurtjes figureren. Of door samen met de kleutertjes een lekker en gezond recept klaar te maken uit het boekje of van de website. Tot slot is er een eenvoudig online drag-and-drop-spelletje.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook