Afval, stop de invasie?: Mobiele tentoonstelling


Wanneer de huidige tendens van afvalproductie in de toekomst wordt voortgezet zou dit leiden tot een grote ramp. Volgens voorspellingen zou de afvalproductie met maar liefst 70% toenemen, van twee miljard ton vandaag de dag tot 3,4 miljard ton in 2050.

In deze tentoonstelling worden verschillende dimensies van dit cruciale vraagstuk behandeld en aan de hand van concrete voorbeelden wordt aangetoond hoe we de kunnen voorkomen dat de hoeveelheid afval wereldwijd in de toekomst alleen nog maar verder toeneemt.

In de tentoonstelling worden linken gelegd tussen verschillende werelddelen en het wereldwijd transport van afval, op deze manier krijgen jongeren ook een inzicht in de impact van hun eigen gedrag op het milieu en leefomstandigheden van leeftijdsgenoten elders in de wereld.

De tentoonstelling is geproduceerd door Géopolis is een centrum voor fotojournalistiek en educatie in de Ateliers des Tanneurs in het hart van de Marollenwijk in Brussel. Sinds 2017 organiseren we tijdelijke tentoonstellingen, evenementen en educatieve rondleidingen met als doel jongeren de handvatten te geven om actuele vraagstukken te ontrafelen en met een kritische blik te kijken naar beelden uit de actualiteit. De didactische tentoonstellingen van Géopolis zijn ontwikkeld met als doel om deze na vertoning in het centrum te laten rondreizen in scholen en culturele centra in Brussel en Vlaanderen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Géopolis Brussel
Organisatie