Toll-net helpt je om ICT in te zetten bij leren en lesgeven

Weet jij wat Toll-net (Technologie-ondersteund levenslang leren) is? Dit onderdeel van KlasCement is een netwerk waarbij je terecht kunt voor professionaliseringstrajecten en webinars om je te focussen op digitale technologie. Verschillende van je collega's maken er al gebruik van. Ben jij de volgende? 

Dit is DigCompEdu

Toll-net biedt aan de hand van het framework DigCompEdu verschillende sessies aan.

  • 'Digiwat'?
    • In december 2017 lanceerde het Joint Research Centre van de Europese Commissie het framework DigCompEdu. Hierin brengen ze 22 competenties naar voren die een leraar op vlak van ICT & Leren onder de knie zou moeten hebben.
    • Het DigCompEdu-kader bestaat uit zes competentiegebieden. Via deze link leer je er veel meer over bij. 

Volg traject van DigCompEdu

Van intake over individuele leerroutes naar e-modules met coaching: het is mogelijk met de professionalisering via DigCompEdu. Je traject bestaat uit drie onderdelen:

  • Je start met een vragenlijst (intake) over je beginsituatie als leraar, gebaseerd op het DigCompEdu-framework. De lijst bestaat uit 40 vragen.
  • Na het invullen van de intake ontvang je een eigen individuele leerroute (kompas) met daaraan gekoppeld studieadvies met e-modules.

Informatie en een traject volgen 

Gratis Xerte-conferentie

Xerte is een open source auteurstool die het (niet-technische) gebruikers mogelijk maakt om snel en eenvoudig mediarijke, interactieve en interessante leermiddelen te ontwikkelen. Meer weten?

Het Xerte Project nodigt je uit op het Community event van 2021. Dit jaar houden ze het evenement volledig online op 17 en 18 maart: kom en doe mee voor wat een fantastisch tweedaags evenement belooft te worden voor alle Xerte-gebruikers. De sessies duren elke dag van 10.00 uur tot 15.00 uur, deelnemen is gratis

Pik maandelijks webinar mee 

Elke maand organiseert Toll-net in samenwerking met DLearning twee gratis webinars:

Deel