KC'00: www.klascement.net wordt jouw internetadres

Beste lid van KlasCement,

We zijn trots dat we dit jaar 11 kaarsjes mogen uitblazen en belichten vanaf 11 tot 20 mei elke dag één jaar uit onze geschiedenis.

Tegelijk geven we je enkele interessante sites en tips en lichten we soms een tipje op van onze toekomstplannen.

Veel leesplezier!

De geschiedenis van KlasCement: 2000

Belangrijkste nieuwigheid in 2000 was toch wel de eigen URL. Vanaf 1 maart 2000 zijn we bereikbaar via www.klascement.net. We kozen voor .NET. om te benadrukken dat we netwerken, leerkrachten samenbrengen. Al zou het wel eens kunnen dat we in de toekomst de .net-site wat Europeser willen uitbouwen en voor België onder .be actief gaan. Je hoort er nog van als het zover komt!

Verder vernieuwden we de site opnieuw grondig. Alle lesmateriaal werd in dit tijd echter nog steeds ingestuurd door leerkrachten via e-mail. Enkele leerkrachten maakten vrijwillig tijd vrij om alle inzendingen online te zetten via een programma om websites te maken. Een programmeur hadden we toen nog niet, dat zou nog duren tot 2003.

In 2000 kwam ook alle inhoud van het toenmalige Rivierenproject, een innovatief ICT-project in bepaalde Vlaamse scholen, bij KlasCement terecht. Met dank aan de coördinator van dat project Peter Van Gils. En wie werkt er sinds dit schooljaar aan KlasCement en is verantwoordelijk voor alle lay-outvernieuwingen, nieuwe functies, de multimediarubriek? Peter dus! Bijna alle suggesties die jullie ons mailen, verwerkt hij tot een voorstel voor de programmeurs. Bezoek zeker ook eens Web2.0opschool, ook een van zijn initiatieven.

Frank Vercleyen werkte in 2000 de Beeldenbank voor Klassieke Talen op KlasCement uit. We hosten deze website nog steeds, maar nu bij Classy.

Classy kent in 2000 haar prille begin, in de vorm van een gratis cursus website maken met FrontPage en een gratis syllabus.

En tot slot werd in 2000 de basis gelegd voor een vzw die later als vzw dIdaCTo mee aan de kar zou trekken om ervoor te zorgen dat ICT-coördinatoren ICT-uren kregen en een beter statuut. De vzw bestaat intussen niet meer, alle leden hadden het te druk, maar nood aan een netoverschrijdend steunpunt voor ICT-coördinatoren is er nog steeds.

Deel