EDUbox Duurzaamheid: Lespakket


Jongeren worden overspoeld met boodschappen over duurzaamheid. Op sociale media én in de klas, want competenties rond duurzaamheid staan in de nieuwe eindtermen van het onderwijs. Maar wat betekent het begrip? En hoe kunnen jongeren zelf hun steentje bijdragen aan een duurzame samenleving? De EDUbox Duurzaamheid: nu maken we de toekomst’ geeft antwoorden op een heldere en interactieve manier. Een initiatief van VRT NWS in samenwerking met imec, Brightlab, VITO, Vlaanderen Circulair en OVAM.

Evenwicht zoeken in een circulaire economie

De EDUbox Duurzaamheid: nu maken van de toekomst gaat dieper in op het thema duurzaam consumeren en produceren. Hoe kunnen we het productieproces verbeteren om de druk op het milieu en klimaat te verlagen? En wat kunnen we doen om een steentje bij te dragen aan een duurzame economie? Leerlingen gaan op zoek naar een evenwicht tussen People, Planet en Profit in de duurzamere, circulaire economie. In een circulaire economie worden materialen, grondstoffen en reststromen zoveel mogelijk opnieuw gebruikt om de druk op het milieu te doen dalen en de planeet niet langer uit te putten. Dat betekent ook dat van bij het ontwerp van een product moet worden nagedacht over een langer of op z'n minst tweede leven. 

De EDUbox is een kant-en-klaarlespakket met tekst, audiovisueel materiaal, een zelftest én een simulator. Leerkrachten krijgen dus een mix van didactische tools aangereikt om het thema duurzaamheid te bespreken in de les.  

Gebruik

Met de EDUbox kunnen leerlingen in groep zelfstandig aan de slag maar er is ook een individueel leerpad in de vorm van een interactieve videoles.

In deze EDUbox is een interactieve tool voorzien: leerlingen krijgen de opdracht zelf een smartphone te ontwikkelen en hierbij na te denken over het productieproces ed. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
VRT
Organisatie

Ontdek ook