Weekmenu opstellen: Seizoenskalender en beslissingsboom


Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie. 

Met een weekmenu (en boodschappenlijstje) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie. 

Bij dit weekmenu zit zelfs een seizoenskalender waardoor je in een mum van tijd weet welke seizoensgroenten en -fruit kan inplannen. Dat is niet alleen lekkerder en voordeliger, maar vooral ook beter voor het milieu! En hoe zit het dan met lokaal kopen? Met deze beslissingsboom maak je gegarandeerd een milieuverantwoorde keuze.

Dit weekmenu kan thuis van pas komen, maar evengoed in een les rond voedselverlies en overconsumptie of rond lokale en seizoensgebonden groenten en fruit. Misschien kan je je leerlingen vragen om zelf eens een weekmenu te maken als opdracht.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook