Ultrabewerkte voeding en voedselbewerking: Infografiek


Lege calorieën zijn voedingsmiddelen die energie (calorieën) leveren, maar weinig of geen nuttige voedingsstoffen (vooral suiker en/of vet). Ze vullen wel, maar voeden niet. Met andere woorden: ze hebben geen meerwaarde voor ons lichaam.

Daarom staan lege calorieën zoals frisdrank, snacks en snoep in de rode bol en geeft het tweede uitgangspunt volgend advies: Eet en drink zo weinig mogelijk lege calorieën.

De ongunstige voedingswaarde van deze producten is dikwijls het gevolg van de vele bewerkingen die ze ondergaan. We noemen deze producten daarom ook wel ultrabewerkt

Deze infografiek biedt ondersteuning om les te geven over ultrabewerkte voeding.

Belangrijk: niet alle bewerkte voeding is ongezond, integendeel! Vaak zijn voedselbewerkingen erg belangrijk voor de veiligheid, houdbaarheid en zelfs vertering van onze voeding. Daarom komen ook de voor- en nadelen van voedselbewerking in deze infografiek aan bod. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook